Vanuit een holistische visie met liefde en acceptatie voor jezelf

De reis naar binnen. (o.a. een alternatief voor de psycholoog)

Voor de mensen, die ondanks twijfels toch hun eigen keuzes vertrouwen. Voor de mensen, die niet een jaar op een wachtlijst willen staan en graag investeren in zichzelf.

Voor de mensen, die op avontuur willen in hun eigen innerlijk en de kronkelige paden van bewustwording en heling niet schuwen.

Ik ben de alternatieve psycholoog, die vanuit een holistische visie lichaam, hart en ziel aandacht wil geven. Je denken mag gewoon meedoen. Immers alles is verbonden met elkaar.

 


Wie verre reizen maakt vindt wat er al is, jezelf.

Rumi

 

Het bovenstaande gaat over persoonlijke groei, bewustwording en heling. Het zou eigenlijk mooi zijn, als je dit proces kan ingaan, gewoon als een onderdeel van je dagelijkse leven. Het hoort bij je ontwikkeling als mens. En het is niet nodig om het medisch te maken.

opgeroldevaren

  

 

 

 

De aandacht gaat uit naar de verbinding met jezelf en je lichaamsbewustzijn (het voelen en ervaren). Je kunt proberen om open te staan voor alles wat zich aandient.
Zelfs in het gesprek kunnen woorden een masserend effect hebben wanneer je verbinding met je lichaam houdt.
Dan kunnen verborgen en bedekte emoties zichzelf laten zien. Door ze te zien, te voelen en te ervaren kunnen ze doorstromen en op termijn worden losgelaten. Je kunt leren om er zelf verantwoordelijk voor te zijn. Een liefdevol aanwezig zijn.

Je kunt het de reis van het leven noemen. En wie neemt waar en ervaart tijdens deze trip? Vragen stellen en luisteren naar je innerlijk. Wie ben je? Mens en Zijn. Vorm en het vormloze.

De reis naar binnen is als jezelf in het centrum zetten van je eigen proces. Je kunt gaan ervaren, dat jouw beleving van emoties en gevoelens uniek voor jou zijn. Zelfs de gedachten, die je hebt.
Dit geeft je het idee van individualiteit en afscheiding (begrenzing).

Leven stroomt echter door alles heen. Het is in ons en om ons heen. Hier huist gelijkwaardigheid, verbinding en eenheid.
Vanuit eenheidsbewustzijn zijn er geen voorkeuren, dus je hoeft bijvoorbeeld niet te kiezen tussen licht of donker. Positief en negatief zijn gelijkwaardig.
De ontwikkeling van de mensheid gaat volgens mij over het inzien en kunnen ervaren, dat afscheiding en verbinding beiden In de eenheid bestaan. En dat we op een dieper niveau allemaal deze eenheid Zijn.

Het symbool van Yin & Yang, laat dit mooi zien.

                               

Het opkomen en waarnemen van een gedachte of een idee, zelfs van een enkel woord kunnen een handreiking zijn om tot een dieper beleven te komen. Zeker als je de gedachte vanaf je hoofd via hart en buik een verbinding met je lichaam laat maken. Des te groter je bereidheid is om stil te worden en te luisteren, dan zal je lichaam haar beleving eraan toevoegen.
Naarmate je er meer aandacht aan schenkt kun je het proces leren vertrouwen en het laten gebeuren. Door hier mee bezig te zijn, kan je betekenis geven aan situaties, ongeacht wat een ander daarvan zal vinden.

Ik denk juist, dat we in ons mens-zijn mogen leren, dat er een enorme diversiteit bestaat aan gedachten, gevoelens en emoties. Tevens is dit het geval met meningen en standpunten. We mogen leren elkaar daarin te zien en te respecteren.

Zelfs in de beleving van de kleine dingen gedurende de dag, kan een grote rijkdom schuilgaan.

De aanraking van de massage vestigt je aandacht op de beleving en het voelen van je lichaam. En hiermee is het een hulpmiddel om je weer meer te verbinden met de levensenergie, die door je heenstroomt.
In je eigen tempo kun je alle facetten (zowel lichte, als donkere), die in de eenheid van het Ene Leven bestaan gaan ontdekken.

Het doel ligt in de weg besloten.

Het kind - Bewust ouderschap - Bewust worden - Gezondheid - Spiritualiteit - Chakra info